Nasz cennik weselny

 Mamy przyjemność zaproponować Państwu organizację przyjęcia weselnego w stylowych wnętrzach Bankietowej Sali Diamentowej, w pięknym naturalnym otoczeniu. Oferujemy najwyższy standard obsługi oraz wyśmienite dania tradycyjnej kuchni polskiej w nowoczesnym wydaniu.

    Dysponujemy bazą noclegową dla ponad dwudziestu gości weselnych. Młoda Para otrzymuje w cenie apartament dla nowożeńców.

   Przyjęcie rozpoczynamy od powitania Młodej Pary chlebem i solą oraz poczęstowania Nowożeńców oraz gości lampką wina musującego. 

Wesele trwa do godziny 4 rano.

    Oferujemy Państwu wybór menu weselnego w dwóch wariantach cenowych. Od najmłodszych gości tj. dzieci do lat 3 nie pobieramy opłat, dzieci w wieku do lat 10 płacą połowę ceny menu. Podobnie fotograf, kamerzysta oraz DJ/członkowie zespołu muzycznego objęci są zniżką o wartości połowy ceny menu.

mike-kenneally-132068-unsplash.jpg

I Menu weselne

 Cena: 340 zł/os 

 

 

Obiad

Zupa: Domowy rosół z makaronem  

Drugie danie: Mięsa obiadowe 4 rodzaje (2,5 porcji na osobę):

  • Kotlet de volaille z masłem i pietruszką
  • Staropolskie zrazy w sosie własnym
  • Filet z piersi kurczaka zapiekany z serem
  • Stek wieprzowy nadziewany pieczarką, owinięty boczkiem
  • Łosoś grillowany z sosem śmietanowo-koperkowym lub cytrynowym (za dopłatą 20zł/porcja)

Dodatki:

  • Zestaw 2 rodzajów surówek serwowanych na zimno
  • Buraczki zasmażane, marchewka z groszkiem serwowane na gorąco lub bukiet warzyw blanszowanych (do wyboru)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem, ziemniaki opiekane
  • Bufet deserowo-kawowy
  • Panna Cotta, galaretka z owocami, mini serniczki na zimno, deser z tapioki na bazie mleczka kokosowego z musem owocowym
  • Kawa, herbata bez ograniczeń
  • Woda z miętą i cytryną bez ograniczeń
  • Zimne przekąski
  • Deska rozmaitości(sery, wędliny, kabanosy, winogrona) 
  • Nuggetsy z sosem Tysiąca Wysp
  • Pasztet z żurawiną i kiełbaska firmowa
  • Jajka na sałacie ze szczypiorkiem i majonezem
  • Pstrąg wędzony lub śledzie w zalewie miodowo-żurawinowej
  • Roladka z tortilli
  • Sałatka grecka z grillowanym kurczakiem

Sałatka brokułowa z serem feta i ziarnami słonecznika

  • Sałatka Caprese 
  • Firmowy smalec z marynatami
  • Galaretka drobiowa
  • Pieczywo mieszane, masło

I kolacja na gorąco

  • Udko kurczaka po staropolsku z ryżem oraz warzywami

II kolacja

  • Atrakcja kulinarna – szynka pieczona na płonąco podawana z kapustą zasmażaną i kopytkami w sosie rozmarynowym, serwowana na sali około godziny 22.00
  • III kolacja (między 1.30 a 2.30)
  1. Barszcz czerwony z pasztecikiem lub żurek

 II Menu weselne

Cena: 390 zł/os 

 
 
 

Obiad

Zupa: Domowy rosół z makaronem lub krem z białych warzyw

Drugie danie: Mięsa obiadowe 4 rodzaje do wyboru (3,5 porcji na osobę):

  • Kotlet schabowy tradycyjny
  • Kotlet de volaille z masłem i pietruszką
  • Staropolskie zrazy w sosie własnym
  • Stek wieprzowy nadziewany pieczarką, owinięty boczkiem
  • Udo z kaczki w pomarańczach
  • Roladki drobiowe z fetą i pomidorami suszonymi 
  • Żeberka w sosie barbecue
  • Łosoś grillowany z sosem śmietanowo-koperkowym lub cytrynowym (za dopłatą 20zł/porcja)

Dodatki:

  • Zestaw 2 rodzajów surówek serwowanych na zimno
  • Buraczki zasmażane, marchewka z groszkiem serwowane na gorąco lub bukiet warzyw blanszowanych (do wyboru)
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem, ziemniaki opiekane
  • Bufet deserowo-kawowy
  • Panna Cotta, galaretka z owocami, mini serniczki na zimno, deser z tapioki na bazie mleka kokosowego z musem owocowym
  • Kawa, herbata bez ograniczeń
  • Woda z miętą i cytryną bez ograniczeń
  • Zimne przekąski
  • Deska rozmaitości(sery, wędliny, kabanosy, winogrona) 
  • Befsztyk tatarski
  • Trio w maladze – do wyboru schab ze śliwką, roladki z szynki faszerowane z serem lub pieczeń z kaczki
  • Różyczki z łososia na mixie sałat z koperkiem
  • Jajko w sosie tatarskim lub jajka na sałacie ze szczypiorkiem i majonezem
  • Pstrąg wędzony lub śledzie w zalewie miodowo-żurawinowej
  • Roladka z tortilli
  • Sałatka brokułowa z serem feta i ziarnami słonecznika
  • Sałatka Caprese 
  • Sałatka grecka z grillowanym kurczakiem
  • Nuggetsy z sosem Tysiąca Wysp
  • Galaretka drobiowa
  • Pieczywo mieszane, masło
  • I kolacja na gorąco
  • Udko kurczaka po staropolsku i kolorowe szaszłyki z ryżem oraz warzywami
  • II kolacja
  • Atrakcja kulinarna – szynka pieczona na płonąco podawana z kapustą zasmażaną i kopytkami w sosie rozmarynowym, serwowana na sali około godziny 22.00
  • III kolacja (między 1.30 a 2.30)
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub żurek

    Poprawiny 

 

 

Cena za wynajęcie sali: 5000zł 

W trakcie poprawin serwujemy jedzenie, które pozostało z wesela.

Ponadto oferujemy:

  • Obiad w kwocie 65zł/os:
  • Żurek staropolski
  • Kotlet po parysku (lub inny gatunek mięsa)
  • Ziemniaki i surówki
  • Żurek staropolski z jajkiem i kiełbasą 17zł
  • Polskie pierogi w 4 odsłonach w formie bufetu:

– pierogi z mięsem

– pierogi z kapustą

– pierogi ruskie

– pierogi ze szpinakiem i fetą

            Porcja 8 sztuk  w kwocie 22zł.

  • Oferta na życzenie:
  • Stół wiejski – 35zł/os
  • Pieczony dzik – 45 zł/os
  • Pieczone prosię – 45 zł/os
  • Fontanna czekoladowa – 15 zł/os
  • Blacha ciasta – 140-160 zł

Prosimy o przygotowanie i dostarczenie własnych naczyń, pojemników na ciasta i pozostałe jedzenie z imprezy.x